כולנו מכירים את הרגע הזה – אנחנו מזמינים אלינו אורחים וכשהם נכנסים לתוך הבית שלנו, הם מעווים את פניהם. לא כי הבית שלנו מוזנח, חס וחלילה, אלא כי הוא פשוט מיושן. הגיע הזמן, אם כך, לעשות שיפוצים. אבל איך מתחילים? מסתבר ששיפוצים לא חייבים להיות עסק מסובך כמו בעבר.
ישנם כל מיני שיפוצים, הנובעים מכל מיני סיבות. אם אנחנו מעוניינים לשפץ דירה הנמצאת באחזקתנו בגלל תלונות של הדייר אנחנו צריכים לשקול עלות מול תועלת. לעתים ייתכן ושכר הדירה של הדייר לא שווה לנו כלכלית את המחיר שהשיפוצים יעלו. במקרה זה עלינו להעלות את שכר הדירה או לחכות עם השיפוצים עד אשר הדייר יתפנה ואז נעשה שדרוג כללי לבית כדי להעלות את ערכו.
שיפוצים – פונים לקבלנים או עושים לבד?
הנטייה הישראלית היא קודם כל לעשות לבד. יש לנו נטייה לחשוב שדברים יסתדרו מעצמם אם רק נפעיל מספיק כוח, שכל והיגיון. אבל לפעמים לא להשתמש בקבלני שיפוצים היא החלטה מטופשת. בעלי מקצוע נוטים לנצל את התמימות שלנו בכך שהם מתמחרים את זמן העבודה שלהם ואת מחיר החומרים שלהם בצורה מופקעת, וכל שעלינו לעשות הוא לשלם, כי בלעדיהם אנחנו נתקעים.
אם ניעזר בקבלני שיפוצים נוכל לפתור את הבעיה הזאת. הם יידעו להגיד לנו על אילו בעלי מקצוע לסמוך, לתת לנו הערכות זמן סבירות לכל פרויקט. הם גם יעזרו לנו בהשגת האישורים המסובכים שלעתים נצטרך אם אנחנו רוצים לעשות שיפוצים כמו הרחבת הדירה או פיצולה. ייתכן ובשיפוצים קטנים יותר יהיה לנו פחות צורך להיעזר בקבלנים, אבל בכל מקרה תמיד כדאי להתייעץ עם אדם אובייקטיבי שיידע לאתר מתי מנסים "לסבן" אותנו.